Színvirág | Feng Shui
41347
page-template-default,page,page-id-41347,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-1.7.1,smooth_scroll,transparent_content,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive,"> <!-- Google Tag Manager (noscript) --><br style="display:none;

Feng-Shui

A Feng Shui tradicionális kínai térrendezési tudomány, melynek legfontosabb célja olyan környezetet kialakítani, melyben az ott élők, dolgozók megfelelő mennyiségű és minőségű éltető energiát (csit) kapnak, így teremtődik meg számukra az egészség, a siker, a belső béke és harmónia érzése.
Egy megfelelően kialakított, szép otthonban, irodában vagy akár üzlethelyiségben az éltető csi kiegyensúlyozottan áramlik át minden helyiségen, életterületen.

 

A Feng Shui feladata, hogy hagyományos és modern eszközeivel, szimbólumaival a negatív hatásokat kiküszöbölje és megteremtse a lehetőségek áramlását, valamint hasznosításuk módját is. Mindezen keresztül önmagunk megismerésére és fejlesztésére is tanít.

Kiértékelt alaprajz

Kiértékelt alaprajz

shutterstock_102272188

Alapelve a világot alkotó elemek harmóniája. Ez a felfogás és orvoslás a természet összes jelenségét, az ember testét, egészségi; lelki állapotát és környezeti elemeit is besorolta az öt alapelem valamelyikébe.
Ezek a víz, fa, tűz, föld, fém.
Eszerint minden dolog az öt elem jellemzőit viseli magán, és arányuk határozza meg a dolgok valódi tulajdonságait, egyedi rezgését.

 

Egy térben minden szín, forma, anyag, szimbólum vagy tárgy is valamelyik elem sajátosságait viseli, saját rezgéssel bír, amelyek megfelelő alkalmazása emeli a tér rezgését, ezáltal pozitív energiaszintjét.

 

Látjuk, halljuk, tapasztaljuk, hogy a világon minden kölcsönhatásban áll egymással, minden összefügg mindennel, az univerzális éltető energia mindenben jelen van, és bizony csak a változás állandó.

Ez segít megérteni a térrendezés működési elvét is: mindenki hatással van a környezetére, és mindenkire hatással van saját környezetének rezgése, annak energiaellátottsága és minősége is – függenek tőle életünk eseményei, változásai, egészségi állapotunk, sikereink vagy bukásaink, emberi kapcsolataink, fejlődésünk és lelki kiegyensúlyozottságunk.

Tehát életünk minden területére van valamilyen hatása.  Azt, hogy egy adott térben ez hogyan jelenik meg, a tér felosztásával tudhatjuk meg.

A Feng Shui 8 területre + középpontra osztja az életet és ezáltal a teret: ez  a Bagua-térkép:

 

1. Karrier, emberi kapcsolatok
2. Szerelem, házasság
3. Család, egészség
4. Gazdagság, siker
5. Középpont, energiaközpont
6. Segítőkész emberek, utazás
7. Kreativitás, gyerek
8. Önművelés, tudás
9. Hír, hírnév

bagua-terkep

Bauga térkép

Az életterületeknek és az azokat érő hatásoknak a vizsgálata, majd harmonizálása során a Feng Shui elvein alapuló asztrológia segít megmutatni, hogy  kinek mely életterület játszik nagyobb szerepet az életében, milyen feladatai vannak, illetve, például azt is, hogy  a lakásban hol töltődhet fel könnyebben álmában, hogy hol megy jobban a munka és melyik szobában, milyen színű fal mellett boldogabb a baba…

Feng shui